google-site-verification=lTMHyQBI7mhCyBI4FLLzPSZ83jCfnK0LDHtwMB1JBm0

AMPLASAREA NOASTRA

4stele

Bran și Rucăr

Branul este poarta naturală deschisă la trecerea din Transilvania, Muntenia şi culoarul dintre Munţii Bucegi şi Piatra Craiului, învecinându-se cu Țara Bârsei în nord şi nord-est, la sud şi sud-est cu Dâmboviţa şi Valea Prahovei. Din punct de vedere al cadrului natural, zona se prezintă ca o depresiune înaltă între 800 – 1.000 m cu orientare NE-SV ce este delimitată de valea râului Bârsa, Munţii Piatra Craiului (cu vârfuri de peste 2.000 m – Vârful Omu 2239 m). Comuna Bran, atestată pentru prima dată în 1367, este specifică satului montan românesc şi este formată din 5 sate: Poarta, Predeluţ, Sohodol, Șimon, având centrul comunal în satul omonim. Se pot practica sporturi de iarnă pe Pârtia de Schi Bran – Zănoaga, dotată cu teleski, având o lungime de 1000 de metri, şi o diferenţă de altitudine de 150 de metri. Dealurile şi Munţii din zonă reprezintă oportunităţi importante pentru cei interesaţi de căţărări, ciclism, călărie sau drumeţii.

bran
zarnesti

Zărnești și Râșnov

Traseele turistice cu plecare din oraşul Zărneşti sunt nenumărate. În fine, nu chiar nenumărate, dar îndeajuns de multe încât să ai de unde alege şi, ulterior, pentru ce reveni. Cel mai des practicat, cu un nivel relativ scăzut de dificultate, este cel care pleacă de la Cabana Gura Râului înspre Fântâna lui Botorog, urcă spre Poiana Zănoaga, apoi ajunge la Cabana Curmătura. Turiştii experimentaţi pot ajunge mult mai sus de atât. Pornind tot de la Cabana Gura Râului se poate ajunge în aproximativ şase ore şi jumătate în cel mai înalt punct al munţilor Piatra Craiului,2238 de metri, atins în vârful La Om (Piscul Baciului). Traseul traversează Cheile Zărneştilor, ajunge în zona “La Table”, punct de intersecţie al mai multor trasee, după care poposeşte lângă Refugiul Grind, aflat la 1610 metri altitudine, înainte de a ajunge, la propriu, în vârful muntelui.

LOCURI DE VAZUT

4stele

Castelul Bran

Una din cele mai renumite obiective turistice din Romania, Castelul Bran este locul care a dat nastere legendei contelui Dracula. Personajul vizat este Vlad Tepes (1431 – 1476), voievod roman renumit pentru cruzimea sa, si care a administrat o perioada acest castel.

bran

Muzeul Satului Bran

Acest muzeu are in administrare obiecte specifice zonei Bran. O parte dintre acestea sunt parte a tezaurului patrimoniului cultural national, totalitatea exponatelor reusind astfel sa zugraveasca o imagine realista a castelului Bran din evul mediu.

bran

Cetatea Rasnov

Cetatea, atestata documentar din 1355, este un vestigiu istoric al luptelor pentru apararea patriei duse de voievozii romani. Cetatea Rasnov este renumita prin faptul ca a fost obligata sa-si deschida portile o singura data, in 1612, din cauza lipsei de apa. Muzeul din Rasnov intregeste aceasta imagine istorica prin arme, unelte si alte obiecte de epoca.

bran

Manastirea Aninoasa

Situata in satul cu acelasi nume, manastirea a fost ctitorita in 1677. Manastirea Aninoasa este unica in zona, arhitectura sa imbinand elemente specifice unei cetati fortificate cu caracteristicile unui lacas de cult.

Muntii Piatra Craiului

Masivul Piatra Craiului, elementul central al Parcului National Piatra Craiului, este favoritul turistilor pentru drumetii, alpinism sau explorarea pesterilor din regiune.

Pestera Dambovicioara

Formata prin actiunea raului Dambovicioara in structura calcaroasa a Masivului Piatra Craiului, pestera Dambovicioara este cea mai mare si reprezentativa pestera din zona.

Partia de ski Bran-Zanoaga

Situata in apropierea Castelului Bran, partia de ski Bran-Zanoaga este o partie cu dificultatea medie. Cu o diferenta de altitudine de 170 metri si o lungime de aproximativ 800 metri, partia este cunoscuta mai ales pentru tunurile de zapada cu care este dotata care garanteaza conditii bune de schiat in lunile inghetate.

bran

Barajul Pecineagu

Barajul Pecineagu este un baraj de 107 metri inaltime, construit pe cursul superior al raului Dambovita. Barajul este situat intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa.

bran

Mausoleul de la Mateias

Situat la 12 km de Rucar pe drumul catre Bran in comuna Valea Mare – Pravăţ, mausoleul de la Mateias a fost construit in memoria eroilor romani cazuti in Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918. In apropierea se afla muzeu unde sunt expuse marturii ale luptelor care au avut loc in Primul Razboi Mondial.

bran

Cheile Dambovicioarei

Un canion cu pereti inalti de pana la 200 metri care poate fi vazut in detaliu in drum spre Pestera Dambovicioarei. Cheile au o lungime de aproximativ 8 kilometri iar in aceasta zona sunt un numar impresionant de pesteri (peste 50), printre care Pestera Dambovicioara, Pestera de la gura Defileului, Pestera Labirintului.

bran

Vama Medievala Bran

Muzeu intemeiat in 1987 care pastreaza vie imaginea Branului ca un important punct vamal si ofera vizitatorului o descriere a comertului din evul mediu.

Early Check-in / Late Check-out

Ajungi mai devreme sau doresti sa predai camera mai tarziu? Nu este nicio problema, suntem flexibili si intelegatori

Aproape de zone wow de vizitat

Suntem in apropiere de cele mai frumoase puncte de vizitat din zona. Vezi mai multe detalii accesand butonul amplasare.

Pensiune completa

Stai fara grija, iti putem oferi la cerere pensiune completa cu preparate culinare pregatite cu multa pricepere.